draaiende diamant

Diamant

De aankoop van een Diamant doet u niet ondoordacht. Het is belangrijk dat u de juiste Diamant voor uzelf of voor uw geliefde kiest, zodat er een leven lang van kan genoten worden.

Elke Diamant heeft namelijk zijn eigen verhaal, het verwijst naar een belangrijke gebeurtenis in je leven. Bij C-Jewels geven we u een ruime vertolking van Diamant, zodat u ’s werelds hardste natuurlijke stof zijn eigenschappen zelf hoort en begrijpt.

Factoren om de waarde en kwaliteit van de diamant te bepalen Er zijn heel wat factoren om de waarde van een diamant te bepalen. De vier belangrijkste daarvan worden de vier C’s genoemd. Elk van deze kenmerken is op zijn eigen manier even belangrijk in de waardebepaling. Deze elementen worden opgenomen in de certificaten.Een Diamant met een karaatwaarde vanaf 0.35 tot … krijgen bij ons een echtheidcertificaat.

Dit wordt gegeven door een onafhankelijk labo zoals GIA of HRD waar de eigenschappen van de steen grondig zijn gecontroleerd door onpartijdige edelsteenexperts.De Diamant wordt op verschillende criteria onderzocht. Onder meer het gewicht, kleur, zuiverheid en de kwaliteit van het slijpsel. Maar ook eventuele aanwezigheid van fluorescentie wordt nagekeken.

Kleurloze of semi-kleurloze diamanten kunnen in meer dan 20 verschillende kleurschakeringen onderverdeeld worden. De kleurverschillen zijn zo minuscuul dat de bepaling ervan zeer minutieus dient te gebeuren. Om het verschil te tonen ziet u op de linkerafbeelding de 20 kleurschakeringen in 3 groepen onderverdeeld.

Het is zeer moeilijk om de kleur van een diamant met het blote oog te bepalen. Daarom dient de vaststelling steeds te gebeuren door een expert en onder gestandaardiseerd kunstlicht. Hij vergelijkt de te schatten diamant met een aantal ijkstenen, ook wel ‘master stones’ genoemd. Enkel op die manier bent u zeker van een nauwkeurige inschatting van de kleur. Hoe kleurlozer de diamant, hoe zeldzamer en hoe hoger de geschatte waarde zal zijn.

Wat kunnen wij aanbieden?

Diamant

Bekijk

diamant controle
Halskettingen

Bekijk

halsketting
Oorbellen

Bekijk

oorbellen
Armbanden

Bekijk

armbanden
Trouwringen

Bekijk

trouwringen
Cjewels