diamanten

Wilt u graag meer informatie over onze waardeschatting?

Neem contact op

Eigen ontwerp mogelijk

Onderhoudsbeurt van juwelen

Waardeschatting van diamanten

Waardeschatting diamanten in Antwerpen

Wilt u langskomen voor een waardeschatting van uw diamanten bij ons in Antwerpen, in Vlaanderen? C-Jewels is de firma die precies weet hoeveel uw diamanten waard zijn. Uiteraard kunnen wij u ook helpen met de eventuele verkoop. Misschien wilt u de juwelen laten opnemen in uw testament of u wilt ze doorverkopen om iets anders te kunnen bekostigen? Wij weten uw diamanten op waarde te schatten. Onze diamantairs werken al tientallen jaren binnen dit schitterende vak. Wij geven u altijd een exacte prijs van de waarde van uw diamanten. Als we kijken naar diamanten, beoordelen wij deze op basis van de 4C’s.

Waar houden we rekening mee tijdens de waardeschatting van diamanten?

Als experts op vlak van exclusieve diamanten staan wij klaar om een correcte waardeschatting van uw diamanten te maken.

 

  • Clarity: De helderheid zegt alles over het aantal beschadigingen en krassen in de steen. Of beter gezegd, het gebrek eraan. Hoe minder schade, hoe zuiverder de steen. Zuivere stenen zullen op de markt altijd een hogere prijs hebben.
  • Color: De witte of kleurloze stenen komen vaker voor dan de diamanten met een kleur. Voor groene, blauwe of roze diamanten betaalt u een hogere prijs op de markt.
  • Cut: Als de diamant op de juiste manier wordt geslepen, brengt dit haar oprechte schoonheid naar voren. Wij kijken naar de symmetrie, proportie en het polijsten. Als een steen op de juiste manier geslepen is, bepaalt dit ook zeker haar waarde.
  • Carat: Het karaatgehalte zegt alles over het gewicht van de steen. Een karaat wordt onderverdeeld in 100 ‘punten’. De omschrijving hiervan gebeurt ofwel in punten (vb. 50 punten), in decimalen (vb. 0,50 karaat) of in een breuk (vb. ½ karaat). Hoe zwaarder het gewicht van de diamant, hoe hoger de karaatwaarde.

Wij staan klaar om al uw exclusieve juwelen te schatten. Na een waardeschatting van uw juwelen weet u zeker wat ze waard zijn en heeft u nog tijd om te beslissen wat u ermee zal doen.

diamant nazicht

Wat kunnen wij aanbieden?

Diamant

Bekijk

diamant controle
Halskettingen

Bekijk

halsketting
Oorbellen

Bekijk

oorbellen
Armbanden

Bekijk

armbanden
Trouwringen

Bekijk

trouwringen

Doe beroep op onze expertise

Om welke motieven u de diamanten ook verkoopt, u bent altijd welkom voor een waardeschatting bij ons. Wij zijn gelegen in het Diamantkwartier in Antwerpen. Maak meteen een afspraak online of bel naar 03 454 55 59. Tijdens de waardeschatting kunnen wij, indien gewenst, ook meteen een onderhoudsbeurt geven aan uw juwelen.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cjewels